Przejdź do treści
PRODUKTY
DLA PROFESJONALISTÓW
O ROŚLINIE STEWIA
O NAS
PRZEPISY
BLOG
KONTAKT
B2B
Menu
PRODUKTY
DLA PROFESJONALISTÓW
O ROŚLINIE STEWIA
O NAS
PRZEPISY
BLOG
KONTAKT
B2B
0,00
zł
0
Wózek
0,00
zł
0
Wózek
PRODUKTY
DLA PROFESJONALISTÓW
O ROŚLINIE STEWIA
O NAS
PRZEPISY
BLOG
KONTAKT
B2B
Menu
PRODUKTY
DLA PROFESJONALISTÓW
O ROŚLINIE STEWIA
O NAS
PRZEPISY
BLOG
KONTAKT
B2B
Przepis na włoskie tiramisu z dodatkiem Isostevia®
Danie dla 6 – 8 osób
6 jaj
500 g serka śmietankowego Mascarpone
50 – 60 g słodzika isostevia w formie krystalicznej lub liquid
400 gramów biszkoptów Savoiardi
8 kaw espresso (30ml/porcja)
Kakao (do posypania)
Szczypta soli
Realizacja:
Zaczynamy od zaparzenia kawy i pozostawienia jej do ostygnięcia.
Oddziel żółtka od białek.
W misce wymieszaj żółtka z połową słodzika isostevii, aż mieszanina zmieni kolor na biały.
Dodajemy powoli serek Mascarpone, jednocześnie mieszając (RĘCZNIE – NIE MIKSEREM).
W drugiej misce wymieszaj mikserem białka z resztą słodzika isostevii i odrobiną soli, aż powstanie “beza”.
Do pierwszej mieszanki z żółtkami powoli dodajemy “bezę” i mieszamy (RĘCZNIE – NIE MIKSEREM).
Następnie bierzemy wysoką foremkę.
Na dno foremki nałóż niewielką ilość masy.
Nałóż warstwę biszkoptów Savoiardi (po zanurzeniu z jednej strony w kawie) tak, aby mokra strona była na wierzchu.
Połowę masy wyłóż na namoczone biszkopty.
Warstwę z biszkoptami Savoiardi powtarzamy i wykładamy pozostałą ilość naszej masy.
Tak przygotowane Tiramisu wkładamy do lodówki na około 2-3 godziny.
Posypujemy kakao i……gotowe. Prawda że proste? Smacznego 🙂